server de griffel

In een koud januari weekend zijn wij samen met mijn ouders en mijn zus en haar vriend een weekendje in ons eigen huisje geweest. Tijdens dit weekend hebben we een bezoek gebracht aan eet- & drinklokaal De Griffel. Het is dat wij nog veel meer dingen op Ameland willen ontdekken voorlopig, maar anders kwamen we hier zeker bij elk bezoek.

biermenu de Griffel

Schools thema: De Griffel

Nadat de we een ware storm hadden getrotseerd waren we even bang dat er geen plek meer zou zijn in de Griffel. Gelukkig was er nog een tweede zaal waar we terecht konden. Deze zaal hadden we in eerste instantie voor ons alleen. Beide zalen zijn gezellig ingericht en beide zijn voorzien van een bar extra sfeer brengen. De menukaart sluit helemaal aan op het thema, ‘de leukste school van Nederland’.

Bij het zien van de bierkaart vond ik wel even jammer dat ik in het kader van het rennen van de marathon voor januari besloten had om geen alcohol te drinken. Speciaal bier liefhebbers kunnen hier hun lol niet op.

Herfsttrio of konijn?

Het bedienend personeel in de Griffel was er vriendelijk en behulpzaam. Zo werd er met ons meegedacht om ons menu zo optimaal mogelijk te maken. Aan onze tafel was het herfst-trio namelijk een gewilde keuze. Dat bleek echter bij vele tafels het geval, want er waren nog slechts drie op voorraad. Dus kwam de bediening met voorstellen over andere passende gerechten. Wij besloten de herfst-trio en een konijnenbout te delen. En dat bleek een uitstekende keuze, het konijn was nog lekkerder dan de herfst-trio!! Ook het voorgerecht was een regelrechte hit. De drie verschillende soorten carpaccio waren een verrassend gerecht met veel variatie.

Conclusie

Een restaurant waar we ontspannen hebben kunnen genieten van uitstekende gerechten. Alles klopte deze avond. Wij komen zeker terug en als je Ameland gaat bezoeken is dit restaurant een absolute tip!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *