Op de vuurtoren

Bij een bezoek aan Ameland kan een bezoekje aan de vuurtoren natuurlijk niet ontbreken. Zo hebben ook wij gisteren de vuurtoren weer eens beklommen. Voor ons niet de eerste keer, maar wel al lang geleden. En we kwamen er achter dat het toch altijd fijn is om het uitzicht vanaf de vuurtoren te zien.

Ameland in beeld

Het is wel het mooiste om met goed zicht de vuurtoren te bezoeken. Hoe helderder het is, hoe verder je kunt kijken en hoe mooier überhaupt het uitzicht is. Gisteren was het uitzicht redelijk helder, maar helaas niet geweldig zonnig. Toch was het genieten om het Hollummerbos, de duinen, de zee, het Bornrif en de plassen in de duinen allemaal te kunnen zien.

        

 Vuurtoren en museum

Voor 5 euro kun je de tocht naar boven maken, maar je krijgt veel meer dan alleen het beklimmen van de trappen en een prachtig uitzicht. Op ieder tussenplateau vind je namelijk interessante informatie. Bijvoorbeeld een plateau met alle waddeneilanden en hun vuurtorens en bijbehorende signalen. Of een plateau met duikers van vroeger en duikers van nu. Interessante informatie op een leuke manier gepresenteerd. Hierdoor kun je van iedere trap even uitrusten terwijl je leuke feitjes in je opneemt. Ook leuk voor de kinderen!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *