Afgelopen weekend toen wij op Ameland waren hebben wij een bezoekje gebracht aan ‘t Koaikers Huus vlakbij Buren. Een oude schoolgenoot van mij is mede-eigenaresse van het restaurant en het leek mij onwijs leuk om haar weer eens te zien. En toevallig zijn Pieter en ik dol op eend, dus door die combinatie wisten we snel waar wij uit eten wilden gaan.

Locatie

Het was even zoeken naar waar het restaurant precies was, want we hadden gelezen dat het in Buren was. Het restaurant ligt er echter net buiten. Op een prachtige rustige plek midden in de natuur! Tevens leek het als je er vanuit Buren op af komt rijden alsof het restaurant niet open zou zijn omdat er verbouwd werd. Dat bleek echter de buurman te zijn, niks aan de hand dus.

Een zeer smakelijk diner!

We hebben bij Martine en Rik geweldig gegeten, zowel bij het voor- als hoofdgerecht zijn we voor de eend gegaan. Vooraf een salade met gekonfijte eendenbout en als hoofdgerecht rose gebakken eendenbout. Het voorgerecht was prachtig uitgebalanceerd in smaken, bitter, hartig en zoet allemaal gecombineerd. Het eendenvlees kon je opzuigen zo mals was het. Verrukkelijk. De eendenbout was goed, voor ons persoonlijk net iets te rose, maar dat is een kwestie van smaak. We kregen ruime keuze in bijgerechten en vooral de huisgemaakte rabarber viel erg in de smaak! Als dessert had ik een echte klassieker: creme brulee, altijd goed!

‘t Koaikers Huus is wat ons betreft een aanrader! Veel oog voor detail, kwaliteit en een goede service. Daar houden wij van!

het koaikershuus van buiten
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *