In galop over het strand

Roos op een paard over het strand

Als fervent Amelandganger is het een eer voor mij om dit gastblog te schrijven! Mijn naam is Roos, 28 jaar en ik ben dol op zoute zeelucht en zand tussen je tenen. In dit gastblog ga ik in op een stukje genieten op Ameland wat niet voor iedereen weggelegd is. Hoe leuk het ook is om je dikke teen in zee te steken of een zandkasteel te bouwen, er is nog een manier om van dit prachtige eiland te genieten: op de rug van een paard!

Degenen die wel van paardrijden houden weten dat het ontzettend fijn is om jezelf op een paard te (laten) hijsen, de frisse lucht diep in te ademen en gas te geven. Op Ameland is hier alle ruimte voor.  Er zijn meerdere stallen waar je je hart op kan halen!

Ik neem als voorbeeld stal de Blinkert in Ballum. Ze regelen ritten voor verschillende niveaus.  Je kunt er zelfs een Shetlandpony huren om met je zoon of dochter op wandeling te gaan! Hoe cool is dat?

Voor de ruiters onder ons is de Blinkert een aanrader.  Fijne paarden, een mooi stukje omgeving en strand waar je kilometers kan rijden ( onder begeleiding). Eerst een fijn stuk door de duinen en dan de duinovergang over. Dat moment dat je het prachtige uitgestrekte strand en de zee voor je ziet en tussen de oortjes van je paard voor kijkt is onbeschrijfelijk!

Na een stuk over het strand met een fijne galop is het tijd om terug te keren huiswaarts.  En dan mag je nog lekker een paar dagen nagenieten van de spierpijn.  Enjoy!

Ps: nieuwsgierig naar de Blinkert? Hier vind je hun website: https://www.rijstaldeblinkert.nl
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *